Nederlandse informatie

Welkom op de site van de Dutch StarCraft League (DSCL)! De DSCL is een Nederlands initiatief dat bemand wordt door vrijwilligers. Ons doel is om regelmatig mogelijkheden voor StarCraft 2-competitie te organiseren, het enthousiasme voor StarCraft in Nederland aan te wakkeren, en een voedingsbodem te vormen voor de versteviging van de lokale gemeenschap rondom het spel.

We organiseren daarvoor meerdere evenementen per jaar, waaronder ‘invitationals’ en een open toernooi. Zie deze pagina voor meer informatie daarover. Daarnaast plaatsen we door het hele jaar heen StarCraft-gerelateerde berichten en video’s op onze site, waarbij we ons focussen op de regio Nederland/Benelux.

Alle informatie over de DSCL vind je op deze website – maar wel in het Engels. Je vraagt je misschien af waarom dat is – we richten ons toch primair op de Nederlandse community? Dat is omdat de e-sportsgemeenschap rondom StarCraft in hoge mate internationaal is. Hoewel het merendeel van de deelnemers en toeschouwers Nederlands zal zijn, lijkt het ons leuk als ook mensen die geen Nederlands spreken het toernooi kunnen volgen. En natuurlijk moeten buitenlandse spelers ook weten waar ze zich kunnen inschrijven! Om die reden zijn de website en de uitzendingen in het Engels. We verwachten ook dat de meeste Nederlanders geen problemen hebben bij het lezen van Engels, maar mocht je dat wel hebben kan je ons altijd een mailtje sturen voor uitleg. Mailen kan gewoon in het Nederlands!